profile

Profile

English version

Yasmine Enneking
Studie Commercial Art in London. Periode werkzaam geweest voor het tijdschrift Residence (in de beginperiode).

Schilderen is mijn passie
Van schilderijtjes voor kinderkamers tot het ontwerpen van logo`s en prints voor kleding/textiel. Speciale opdrachten waaronder ook ontwerpen/schilderijen waarvan babykaartjes zijn gemaakt.

Ik verzamel dingen, mijn hele leven bewaar ik alles en dat kan een schelp zijn die iemand me ooit gegeven heeft op het strand, een steen of een met de hand geschreven briefje of kaart. Ik heb ze nog van toen ik klein was. Alles om me heen kan me inspireren. Overal waar ik kom en slenter kan iets me boeien voor een nieuw schilderij. Soms droom ik erover. Naast mijn bed ligt een boekje waarin ik altijd alles schrijf, zo ook in mijn tas want dan heb ik het lekker altijd bij me. Een lied, een herinnering, een markt, etalage of een land.

Symboliek
Door mijn leven heen gaan mijn gedachten naar vroeger en nu, samen gecombineerd met symbolen, cultuur, geloof en bijgeloof daar hou ik van. Het oude samensmelten met nieuwe impulsen. De eenvoud van een handschrift, zo persoonlijk en mooi iedere letter is een karakter op zich en blijft me boeien. Ik geloof in een leven na dit leven. Ik geloof in tekens die je door krijgt van de andere kant. Zo ook is de vlinder symbolisch een prachtig wonderlijk beest, bijzonder van vorm met een hoeveelheid aan heldere felle kleuren wat je bijna niet kunt begrijpen en tegelijkertijd ook zo kwetsbaar. Indianen geloven dat als een dierbaar iemand is gestorven zich kan laten zien als een vlinder. Ik geloof daar ook in. Zo hou ik van de symboliek en het mysterieuze van dit alles, je het ziet vaak terug in mijn werk. Zoals vissen leven in een wereld onder water die wij niet kennen. Ze zijn bijzonder en staan voor geluk. Hoe dan ook geloof ik in engelen, beschermengelen en ik ben er van overtuigd dat zij om ons heen zijn.

'Postcards from heaven'
De serie `Postcards from heaven` heeft veel verhaal van dit alles samen. Je kunt jezelf verliezen in een herinnering zo heb ik dat geschilderd met “Lente me” als grootste inspiratiebron. “Lente me” is een speciaal lied geschreven door Toon Hermans. Ieder schilderij in deze serie is een kaart met de afbeelding, postzegels, tekst en afzender aan een kant. Je kunt er eindeloos naar turen en zo heeft ieder schilderij voor mij een heel speciaal verhaal.

Harten
Ik heb een hartenserie gemaakt. Harten zijn ook altijd voor mij erg bijzonder en heel belangrijk. Het is het mooiste wat we bezitten want zonder kunnen we niet leven zo ook niet zonder liefde!

Een hart is Liefde,
Een hart met felle Kleur, en vol met Vuur.
Gevuld met Passie,
Een hart is Leven,
En is je Gegeven !
Een Gelukshart,
Een Verliefdhart,
Een Bruisendhart,
Een Sweet-hart,
Een Verboden Liefde,
Een Hartedief en,
Een Hart ik vind jou Lief.
Een Wereldshart van
Samen zijn !

Liefs Yasmine

E-mail: art@yasmine-enneking.nl Tel: +31 65 1414 891
Facebook